Bayern kaznio Tonija i Lahma

Bavarci neće trpjeti nedisciplinu

Bayern kaznio Tonija i Lahma

Adnan Beganović

Slavni njemački Bayern odlučio je kazniti dvojicu vlastitih igrača, Philippa Lahma i Lucu Tonija, zbog neprimjerenog ponašanja.

Podsjetimo, Toni je nezadovoljan zamjenom na poluvremenu subotnjeg susreta na Allianz Areni  protiv Schalkea, koji je završio bez pobjednika (1:1), sjeo u automobile i otišao kući prije kraja istog, dok je Lahm ranije kritizirao politiku kuba, trenera i saigrače u intervjuu za Suddeutsche Zeitung.

“Zbog nedopuštenog ranijeg odlaska s bundesligaške utakmice na Allianz Areni u subotu Luca Toni je na neprihvatljiv način prekršio klupsku disciplinu. Stoga je uprava kluba odlučila odriješiti mu značajnu kaznu. U međuvremenu se Luca Toni nezavisno o kazni izvinuo za svoje ponašanje upravi, suigračima i treneru”, stoji u saopštenju Bayerna, dok je postupak Lahma komentirao predsjednik bavarskog kluba Karl Heinz Rummenigge.

“Razočarani smo Philippovim ponašanjem jer je on naš zamjenik kapitena i osoba koja ima posebnu odgovornost unutar momčad. Philipp će biti kažnjen teže nego bilo tko drugi u istoriji Bayern Münchena”, rekao je Rummenigge.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.