Objavljena lista potencijalnih pojačanja Bayerna - Niko ne želi da se crna sezona više ponovi
Bayern nema namjeru nikom gledati u leđa (Foto: EPA)

Sedmorica su na popisu

Objavljena lista potencijalnih pojačanja Bayerna - Niko ne želi da se crna sezona više ponovi

Midhat Šljivak

Rukovodstvo minhenskog Bayerna spremilo je listu od sedam fudbalera koje će pokušati dovesti u ljetnom prijelaznom roku. Tu je nekoliko interesantnih imena, ali konačna odluka će biti donesena nakon razgovora s trenerom.

Minhenski Bayern iza sebe ima jako lošu sezonu. Najveći njemački klub je ostao bez trofeja, a neuspješno je završila i potraga za novim trenerom i primorani su nagovarati Thomasa Tuchela da ostane u klubu, iako su ga nekoliko sedmica ranije odlučili otpustiti.

Tuchel bi u narednim danima trebao dobiti novi ugovor do 2026. godine. To je njegov uslov da ostane na klupi, a rukovodstvo kluba već mu je spremilo listu pojačanja za narednu sezonu.

Sedmorica fudbalera su na listi rukovodstva kluba. Smatraju da bi njihov dolazak unaprijedio igru kluba, no na kraju će se odluka donijeti u konsultaciji s Tuchelom.

Dosta je tu poznatih lica na popisu. Na njemu se nalaze: Frenkie de Jong (Barcelona), Xavi Simons (PSG), Theo Hernandez (AC Milan), Assan Ouedraogo (Schalke 04), Chris Fuhrich (Stuttgart), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen) i Amadou Onana (Everton).

Posebnu pažnju naravno privlači ime Assan Ouedraogo. Radi se o 18-godišnjem fudbaleru Schalkea 04 i mladom reprezentativcu Njemačke koji igra na poziciji veznog fudbalera.

Oglasi

Radi se o takozvanom box to box veznjaku, koristi jednako dobro obje noge, ima jako dobre sposobnosti driblinga, ali zna i zabiti pogodak.

Ostatak ekipe na listi je itekako dobro poznat ljubiteljima fudbala. Posebno se to odnosi na De Jonga i Hernandeza koji važe za ponajbolje igrače na svojim pozicijama u svijetu fudbala i definitivno bi bili velika pojačanja.

Ipak, o svemu će se pitati i Thomas Tuchel ako ostane na klupi bavarskog giganta i vidjet ćemo hoće li neko sa spiska zaista završiti u Minhenu naredne sezone.

Bayernu su određene promjene unutar tima neophodne. Njih će sasvim sigurno biti i vidjet ćemo kako će izgledati sastav najvećeg njemačkog tima u narednoj sezoni.

Oglasi

Ova koja je za nama je za zaborav. Klub je ostao bez trofeja i naredne sezone će sasvim sigurno krenuti žestoko kako bi ispravili sve ono što se dešavalo ove sezone.

Bayern je u prethodnih godinu dana napravio brojne promjene

Bayern je u proteklih godinu dana napravio niz promjena posebno u rukovodstvu kluba.

Na kraju prošle sezone, koja je završila osvajanjem titule prvaka kroz iglene uši, otpušteni su Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić, a njihova mjesta zauzeli su Max Eberl i Christoph Freund.

Odmah su 'novaci' imali veliki dio posla za obaviti. Nije lako preuzeti vođenje jednog od najvećih klubova svijeta, posebno nakon ere u kojoj su njihovi prethodnici radili fenomenalan posao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hasan Salihamidžić je naročito bio čovjek koji je pravio vrhunske poslove. Završio je brojne velike transfere, no otišao je na jako ružan način nakon posljednjeg meča sezone.

Za njim je zatim otišao i Oliver Kahn, Bayern se morao navići na nove ljude i čini se kako polako sve dolazi na svoje mjesto i Bavarci će sigurno biti veliki favoriti za osvajanje titule prvaka naredne sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Bas ni jedan igrac koji bi pomogo bayernu osim thea hernandeza i to mooozda. Ko kaze da je de jong jedan od najboljih na svojoj poziciji nema pojma o fudbalu. Prokockani talent nista drugo. Da je jedan od najboljih blistala bi barca, jer je gündogan jedan od najboljih
0 0
Sanska_Prangija
Bas ni jedan igrac koji bi pomogo bayernu osim thea hernandeza i to mooozda. Ko kaze da je de jong jedan od najboljih na svojoj poziciji nema pojma o fudbalu. Prokockani talent nista drugo. Da je jedan od najboljih blistala bi barca, jer je gündogan jedan od najboljih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi