Problemi u Bayernu: Prvi je napustio trening bez razgovora s trenerom, a svi znaju zašto je ljut

Zna se šta mu je zasmetalo

Problemi u Bayernu: Prvi je napustio trening bez razgovora s trenerom, a svi znaju zašto je ljut

Endin Čaušević

Bayern je u posljednje vrijeme uspio da popravi svoju formu zbog čega trenerska klupa Juliana Nagelsmanna više nije toliko uzdrmana, ali da stvari još uvijek u svlačionici minhenskog kluba ne funkcionišu baš najbolje pokazala je scena s jučerašnjeg treninga ovog tima.

Njemački klub nije baš na najbolji način otvorio ovu sezonu i nakon nekoliko loših rezultata u Bundesligi počelo se špekulisati o tome da će Nagelsmann dobiti otkaz jer u klubu nisu zadovoljni s onim što radi.

Međutim, u prethodnih nekoliko sedmica se sve to promijenilo, a sve to pokrenula je pobjeda na Allianz Areni protiv Barcelone (2:0). Bayern je uspio da ostvari i tri uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu i ponovo se vratio u vrh tabele.

Nagelsmann sigurno može lakše da diše nakon nekoliko odličnih izdanja njegove ekipe koja je već osigurala plasman u nokaut fazu Lige prvaka, a do početka Svjetskog prvenstva cilj je da Bayern preuzme i prvu poziciju u Bundesligi.

Ipak, i pored činjenice da stvari dosta bolje funkcionišu što se tiče rezultata čini se da atmosfera u svlačionici minhenskog kluba nije baš na zavidnom nivou i da Nagelsmann ima problema s nezadovoljnim igračima.

Njemački mediji pišu da se listi nezadovoljnih igrača sada priključio i francuski reprezentativac Benjamin Pavard što je mnoge iznenadilo jer je on bio jedan od najstandardnijih igrača u ovom timu.

Oglasi

No, Pavard je prethodne dvije utakmice Bayerna ostao na klupi i šansu je dobio tek u drugom poluvremenu što je Francuzu očito itekako zasmetalo.

Bild piše da je Pavard nakon pobjede protiv Mainza (6:2) u subotu prvi nezadovoljno otišao iz svlačionice, a slična stvar desila se i na jučerašnjem treningu minhenskog kluba.

Naime, Pavard je prvi izašao na treningu, ali je i prvi otišao što su kamere snimile, te također mnogi su vidjeli da Francuz tokom cijelog treninga niti jedan jedini put nije imao razgovor s Nagelsmannom.

Bild navodi da je Pavard izuzetno ljut i nezadovoljan što je prethodne dvije utakmice ostao na klupi, te da mu je najviše zasmetalo što mu niko uopšte nije ni objasnio zašto je odjednom izgubio mjesto u startnoj postavi.

Pavard je navodno i nezadovoljan što ne igra više na mjestu centralnog defanzivca što je očekivao, ali dolasci De Lighta i Upamecana su to očito promijenili, te on više nema status u ekipi kao prethodnih sezona.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, francuski defanzivac s Bayernom ima ugovor do ljeta 2024. godine i nije bilo konkrentnih razgovora oko produženja saradnje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi