Bayern opet očitao lekciju Stuttgartu!

Bavarci sa 6:3 u četvrtfinale DFB-Pokala

Bayern opet očitao lekciju Stuttgartu!

Edmir Škorić

Bayern je u nakon svega nekoliko dana drugi put gostovao na Mercedes-Benz Areni u Stuttgartu i,zanimljivo, slavio skoro identičnim rezultatom 3:6! Bavarcima je ova pobjeda donijela plasman u četvrtfinale njemačkog DFB-Pokala.

Bayern je nakon nepunih osam minuta igre imao dvostruku prednost (0:2). Andreas Ottl i Mario Gomez najavili su novi debakl Stuttgarta na svom terenu od aktuelnog njemačkog prvaka i vicerpvaka Evrope.

No, Pavel Pogrebnjak do odlaska na predah postiže dva pogotka i donosi neizvjesnost u nastavku. Zapravo, činilo se da će biti neizvjesno, ali su Bavarci sa nova četiri pogotka ponovili partiju iz prošle nedjelje na istom stadionu. Klose je u 52. minuti postigao svoj prvi gol na utakmici.

Delpierre je nakratko, u 77. minuti, vratio nadu Švabama, a onda je Thomas Muller u 81. minuti riješio dileme oko pobjednika. Ovjeru četvrtfinala donosi Klose svojim drugim golom na utakmici u 86. minuti. No, nije na tome završilo. U finiš utakmice Franck Ribery pogađa za konačnih 3:6.

Ermin Bičakčić ušao je umjesto Gentnera u 88. minuti za domaći sastav. U toku je prvi produžetak utakmice Aachen - Frankfurt (0:0), a nešto ranije četvrtfinale su osigrali nogometaši Cottbusa, Duisburga. Jučer su to napravili Hoffenheim i Schalke.

DFB-Pokal, osmina finala:
Stuttgart - Bayern 3:6 (Pogrebnjak 32, 45, Delpierre 77/ Ottl 6, Gomez 8, Klose 52, 86, Muller 81, Ribery 90)
Aachen - Frankfurt 0:0 (igraju se produžeci)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.