Bayern skupo platio pobjedu, povrijedio se jedan od najboljih igrača

Salihamidžić potvrdio loše vijesti

Bayern skupo platio pobjedu, povrijedio se jedan od najboljih igrača

Bayern je sinoć sa 2:1 slavio protiv četveroligaša Rodinghausena i plasirao se u osminu finala DFB Kupa, ali bi taj trijumf mogao skupo platiti.

U 74. minuti utakmice povrijedio se Thiago Alcantara, koji je dobio snažan udarak u članak. Prve prognoze nisu nimalo bezazlene, a sportski direktor Hasan Salihamidžić je nakon utakmice kratko prokomentarisao njegovu povredu riječima: "Nije dobro".

"Alcantara ne izgleda dobro, noga ga jako boli. Čekamo detaljne preglede", poručio je trener Niko Kovač po izlasku sa stadiona.

Alcantara je iznesen sa terena, a do autobusa je došao na štakama i sasvim je sigurno da neće igrati u subotu protiv Freiburga u Bundesligi.

Thiago Alcantara je ove sezone jedan od najboljih fudbalera Bayerna, a u dosadašnjih 15 utakmica je čak 13 odigrao od početka do kraja, dok je sinoć prisilno zamijenjen.

Španski reprezentativac se pridružio listi Bayernovih igrača koji se oporavljaju od povreda, koju čine Robben, Hummels, Tolisso, Coman...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi