Bayern slavio u Gelsenkirchenu

Njemačka Bundesliga

Bayern slavio u Gelsenkirchenu

U derbi susretu njemačke Bundeslige, Bayern je sa 2:1 savladao Schalke u gostima i tako došao do vrijedna tri boda u borbi za naslov prvaka.

Derbi susret igran je u Gelsenkirchenu, gdje je Schalke ugostio minhenski Bayern u susretu koji bi mogao odlučiti novog prvaka Njemačke. Bavaraci su sredinom prvog poluvremena odigrali dvije furiozne minute. Dinamični duo R&R Bayerna, Arjen Robben i Franck Ribery izbezumio je odbranu Schalkea i u samo dvije minute donio prednost klubu iz Minhena od 2:0.

Prvo je u 25. minuti Ribery pogodio za 1:0, da bi praktično već u narednom napadu Robben povisio na 2:0. Schalke se, međutim, tu nije predao. Već u 31. minuti najbolji strijelac Rudara Kevin Kuranyi smanjio je na 1:2. Četiri minute prije kraja Altintop je u dresu Bayerna dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Međutim, Schalke ni sa igračem više nije mogao stići ni do izjednačenja, pa je Bayern osvojio velika tri boda i došao nadomak nove titule prvaka Njemačke. Pred sam kraj susreta isključen je i igrač domaćih, kada je Bordon zaradio drugi žuti karton.

Borussija je u Dortmundu bila bolja od Werdera. Milionere je u prednost već u devetoj minuti utakmice doveo Grosskreutz. Na 2:0 u 22. minuti povisio je Banjalučanin Neven Subotić, pa su domaći na poluvremenu imali solidnu prednost od dva gola.

U nastavku, Werder je pokušao doći do preokreta i eventualno boda, ali više od počasnog gola nisu mogli. Jedini gol za Werder bio je djelo Aarona Hunta u 65. minuti utakmice, a to je bio i konačni rezultat ove utakmice.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.