Bayern spasio Dortmund od bankrota
Uli Hoeness

Bavarci im posudili dva miliona eura 2003. godine

Bayern spasio Dortmund od bankrota

Uli Hoeness, predsjednik Bazern Munchena, otkrio je da su Bavarci spasili Borussiju Dortmund 2003. godine da ne ude u stečaj posudivši im dva miliona eura.

Borussia Dortmund osvojila je 2002. godine titulu Bundeslige, ali je odmah godinu kasnije zapala u velike finansijske probleme i da nije bilo Bayern Munchena bankrotirali bi.

"Kada više ništa nisu mogli platiti, čak ponekad ni plate, posudili smo im novac na nekoliko mjeseci", rekao je Hoeness.

"Veliki sam obožavatelj tradicije u sportu, tako da ne mislim da je to loš potez koji smo tada napravili", dodao je predsjednik Bayern Munchena.

Jupp Heynckes, trener Bavaraca, rekao je da ne vjeruje da je Hoeness želio ovom izjavom poremetiti stanje u Dortmundu, koji je trenutno na vrhu tabele Bundeslige sa 43 osvojena boda.

"Ne vidim to kao da je želio poremetiti stanje u Dortmundu. To je bio dobar potez prije nekoliko godina i pokazatelj solidarnosti u ligi", rekao je trener minhenskog giganta.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.