Bayern traži od Oranjea povratak Van Bommela

Bayern traži od Oranjea povratak Van Bommela

Aktuelni viceprvak Evrope i šampion Njemačke minhenski Bayern uputio je službeni dopis Fudbalskom savezu Holandije da se u klub vrati reprezentativac Oranjea Mark van Bommel.

Ovaj je dopis iz Minhena stigao neposredno uoči utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koju Holandija igra sa Švedskom.

"Preko medijskih napisa saznali smo da je kapiten reprezentacije Mark van Bommel povrijedio koljeno u kvalifikacionom susretu Holandije sa Moldavijom 8. oktobra. Iz uprave kluba stoga smo, u konsultacijama s doktorom našeg kluba Hans-Wilhelmom Müllerom Wohlfahrtom zatražili od Holandskog saveza da se naš igrač smjesta vrati u redove kluba”, stoji u Bayernovom saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.