Bayern u Torinu ponizio Juve

Skupina A

Bayern u Torinu ponizio Juve

Edmir Škorić

U izravnoj borbi za prolazak u osminu finala (skupina A) Bayern je kao gost na Delle Alpiju u Torinu ponzio Staru damu. Juventus je na kraju poražen sa visokih 1:4. U drugom susretu Bordeaux je savladao Maccabi.

Malo ko je očekivao da će rezultat u Torinu na Delle Alpiju glasiti 1:4 u korist Bavaraca, koji su na kraju zasluženo uz Boredaux prošli u narednu fazu takmičenja. Bayern je bolje otvorio utakmicu, a u 12. minuti Ivica Olić pogađa stativu na ubačaj Van Bommela.

Ipak, prvi do prednosti dolaze domaći igrači, kada Francuz Davit Trezeguet pravovremeno ulazi u šesnaesterac gostiju i neodbranjivo loptu šalje pored nemoćnog Butta. Prethodno ga je uposlio Marchisijo. No, deset minuta kasnije Bayern dolazi do poravnanja. Cascares je srušio Olića, a sudija pokazao na bijelu tačku. Zanimljivo, najstrožiju kaznu iskoristio je Hans Jorg Butt, iskusni golman Bavaraca.

Gomez je glavom u 35. minuti dobro zaprijetio Buffonu i to je bilo sve u prvom dijelu. U nastavku prava rapsodija Bayerna, a već u 52. minuti Olić koji jedan odbijanac posprema u mrežu Buffona. Ranije je Gomezov udarac odbranio Buffon, no samo do hrvatskog reprezentativnog napadača.

Desetak minuta prije kraja gosti rješavaju sve u svoju korist. Jedan ubačaj iz kornera, Van Buyten šutira glaovm, Buffon brani, a lopta sretno dolazi do Mario Gomeza, koji bez problema sa svega pola metra pogađa za 1:3. Torinsku tugu povisio je je Timoščuk izvrsnim volej udarcem.

U drugoj utakmici B skupine, Bordeaux je s minimalnih 0:1 slavio kod Maccabija. Dalje su prošli Bordeaux i Bayern, dok će Juvenstus evropski put nastaviti kroz Evropsku ligu.

Skupina A:
Juventus - Bayern 1:4
Maccabi  -Bordeaux 0:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti