Baždarević: Francuzi su favoriti, ali...

Trener Grenoblea dobro poznaje protivnike BiH

Baždarević: Francuzi su favoriti, ali...

Trener francuskog Grenoblea Mehmed Baždarević smatra kako Bosna i Hercegovina ima dobru šansu za plasman na Evropsko prvenstvo, ali da uspjeh zavisi od mnogo faktora.

Baždarević već dugo vremena radi u Francuskoj i odličan je poznavalac francuskog fudbala.

"Iako se Francuzi već nekoliko godina nalaze u krizi, tvrdim da je to jedna od najboljih evropskih i svjetskih reprezentacija. Neće nam biti nimalo lako protiv njih igrati, ali nije da smo bez šanse. Oni su favoriti i na njima će biti ogroman pritisak javnosti. Bilo bi dobro kada bi nastavili sa podmlađivanjem selekcije, što rade već nekoliko godina", kaže Baždarević za SportSport.ba.

Ostale selekcije ne čine se previše jake, barem na prvi pogled.

"Slažem se. Rumuniju sam gledao nekoliko puta prošle godine i stekao sam utisak da imaju velikih problema, pogotovo u organizaciji igre. Uvjeren sam da imamo bolju selekciju od njih. Albanija i Bjelorusija su neugodni protivnici, ali mi imamo potrebnu kvalitetu da prevaziđemo i te prepreke".

"Mnogo će faktora uticati na rezultate, ali mislim da imamo selektora koji je sposoban sve dobro posložiti. Imamo jake i kvalitetne igrače, odnosno sve pretpostavke da ostvarimo dobar rezultat", dodao je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.