Baždarević gostuje Pjaniću na Gerlandu

La Ligue

Baždarević gostuje Pjaniću na Gerlandu

Danas, sutra i prekosutra igra se 30. kolo fudbalskog prvenstva Francuske, u kojem će nekoliko klubova pokušati iskoristiti međusobni duel u Ligi prvaka koji igraju Lyon i Bordeaux.

Danas je na programu samo jedna utakmica, u kojoj će na suprotnim stranama terena stajati legenda i budućnost bh. fudbala, kada Grenoble bude gostovao Lyonu na Gerlandu.

Na klupi gostujuće ekipe sjedi Mehmed Baždarević, koji je zajedno sa svima ostalima u klubu svjestan da će se naredne sezone takmičiti u nižem rangu takmičenja, ali su u Grenobleu svoju kožu spremni skupo prodati. Protiv ekipa kakva je Grenoble je jako teško igrati, što su u proteklih nekoliko kola osjetile mnoge ekipe u Francuskoj.

Ipak, Lyon je svom Gerlandu apsolutni favorit. Miralem Pjanić i društvo naredne sedmice igraju protiv Bordeauxa u okviru četvrtfinala Lige prvaka, ali trener Lavova Claude Puel protiv Grenoblea namjerava izvesti svoju najjaču postavu, što znači da bi mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić trebao zauzeti svoje mjesto u ekipi od prve minute.

Jedan od derbija kola igraće Lille i Montpellier. Obje ekipe se bore za sam vrh tabele i čekaju kikseve Bordeuaxa i Lyona. Međutim, veliki problem za Montpellier predstavljaće neigranje stoperskog dvojca. Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić nema pravo nastupa u ovoj utakmici, jer odrađuje suspenziju zbog žutih kartona, dok je drugi stoper ekipe Nenad Džodić već duže vrijeme povrijeđen.

Međutim, ni Lille nije bez problema, pa će Montpellier morati ugostiti bez suspendovanog Ricarda Coste, koji je zaradio crveni karton u prošlom kolu. Također, za ovaj meč neće biti spremni ni povrijeđeni Mathieu Debuchy, Nicolas Plestan i Tulio de Melo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.