Baždarević izborio polufinale Kupa
Meša Grenoble odveo među četiri najbolja tima

Novi uspjeh našeg trenera u Francuskoj

Baždarević izborio polufinale Kupa

Mehmed Baždarević sa svojim Grenobleom plasirao se večeras u polufinale Kupa Francuske. Najbolji fudbalski trener Bosne i Hercegovine u 2008. godini, u Izboru SportSport.ba  - “Idol nacije”, na putu do četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju eliminisao je i Monaco.

Njegova ekipa porazila je “kneževe” na svom terenu rezultatom 2:0. Poveo je Mešin tim golom Moreire u 13. minutu, a potvrdu prolaska u polufinale Grenobleu je ovjerio Akrour u 54.
Baždarević je ponovo napravio veliki posao u zemlji “trikolora”, a osim u Kupu, blizu je ostvaranja cilja i u šampionatu Francuske, to jeste opstanka u društvu najboljih.

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Francuske plasman u polufinale večeras je izborio Rennes. Pogodcima Bia u 31. i Brianda u 60. minutu bili su bolji od Rodeza.  Sinoć su se u polufinale plasirali Guingamp koji je kao gost pobijedio Sedan sa 1:3, te Toulouse. “Izbacili” su Lille poslije izvođenja penala (7:6), nakon što je meč završen 1:1.

Shodno ekipa koja su se plasirale u polufinale, naš Baždarević može se nadati da bi sa Grenobleom u i ovoj sezoni mogao napraviti fenomenalnu stvar, eventualnim osvajanjem Kupa, Podsjetimo u prošloj sezoni ovaj tim nakon više od četiri decenije vratio je u Prvu ligu.

Polufinalni dueli Kupa Francuske igraju se 21. i 22. aprila, a finale je 9. maja na “Stade de France-u”  u Parizu.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.