Baždarević izgubio od Lyona

Francuska liga, 21. kolo

Baždarević izgubio od Lyona

Mehmed Baždarević poražen je sa svojim Grenoblom od Lyona, prvaka Francuske sa 0:2 u 21. kolu prvenstva. Učesnik Lige prvaka sigurnom igrom slavio je golovima Edersona i Delgada.

Imali su i domaćini svoje prilike, ali ih nisu realizovali. Upravo je u 64. minutu Miralem Pjanić zamijenio strijelca prvog gola, a za 26 minuta ostavio je solidan utisak.
Marseille je istim rezultatom nadigrao LeHavre. Valbuena i Zubar pobrinuli su se za slavlje navijača.
Neočekivan remi zabilježen je u duelu Saint-Etienne i Le Mansa (1:1), dok je najubjedljiviji bio Toulouse koji je sa 3:0 ispratio kući sastav Nancyja.
U posljednjem meču dana Bordeaux je kao gost nadigrao Nantes sa 2:1 čime je ostao vjerna sjenka Lyona na prvoj poziciji. Gourcuff i Chamakh gostima su osigurali vodstvo od 2:0, da bi Đorđević postavio konačnih 1:2.

Rezultati
Grenoble - Lyon 0:2, Lorient - Valenciennes 1:1, Marseille - Le Havre 2:0, Nice - Auxerre 2:0, Saint-Etienne - Le Mans 1:1, Toulouse - Nancy 3:0, Nantes - Bordeaux 1:2. Nedjelja: Caen - Monaco, Paris SG - Sochaux, Lille - Rennes.

Poredak
Lyon 42 boda, Bordeaux 38 (meč manje), Marseille 38, Rennes 37 (-), Toulouse 34, PSG 33 (-), Nice 33, Lille 32 (-), Lorient 28, Nancy 25, Grenoble 25, Le Mans 25, Caen 23 (-), Monaco 23 (-), Nantes 23 (-), Auxerre 20, St. Etienne 20, Sochaux 17 (-), Valenciennes 16, Le Havre 12.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.