Baždarević: Moramo se pokazati u što boljem svjetlu

Selektor BiH pred Kirin Kup

Baždarević: Moramo se pokazati u što boljem svjetlu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će početi nastup na Kirin Kupu utakmicom protiv Danske.

Selektor Mehmed Baždarević smatra da su pred bh timom kvalitetne provjere.

"Ovo je dobra prilika da još jednom vidimo igrače koji zaslužuju pažnju i momke iz naše Premijer lige. Učestvujemo na jednom renomiranom turniru i na nama je da damo sve od sebe da ostavimo što bolji utisak i predstavimo našu zemlju na najbolji način. U septembru nas očekuje ono najvažnije-kvalifikacije za SP i vidjećemo na koga iz ove grupe igrača možemo računati za te utakmice", rekao je Baždarević i dodao:

"Danska je kvalitetna reprezentacija koja je došla na turnir u jako kvalitetnom sastavu. Ovakve utakmice sa jakim protivnicima su šansa za igrače da pokažu koliko mogu. Mi smo optimisti i dobro smo radili, bez obzira na umor od puta i vremensku razliku. Uprkos tim detaljima mi smo spremni i motivisani i moramo pokazati što bolje izdanje naše reprezentacije.“

Podsjetimo da sutrašnji meč polufinala između BiH i Danske počinje od 9.00 sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi