Baždarević pravi maske od dijelova dresa Željezničara

Njegov potez oduševio Francuze

Baždarević pravi maske od dijelova dresa Željezničara

Humani gest Mehmeda Baždarevića izazvao je oduševljenje javnosti u Francuskoj.

Bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH u jeku koronavirusa boravi u svom domu u Genobleu, a slobodno vrijeme koje ima odlučio je da iskoristi i pomogne komšijama, naročito onim starijim.

Kako do zaštitnih maski nije baš lako doći, Baždarević je došao na ideju da zajedno sa suprugom pravi maske i tako bude koristan u izolaciji.

Njegov potez je izazvao oduševljenje u Francuskoj, gdje je za tamošnji L'Est Republicain otkrio i jednu zanimljivost, a to je da maske pravi od dijelova dresa Željezničara.

"U mjestu u kojem živim ima dosta usamljenih ljudi koji ne mogu da nađu maske. Jedna gospođa mi je rekla da se ne usuđuje izaći van uopšte zbog nedostatka maske. Nisam znao kako da je pronađen, ali rekao sam joj: 'Ja ću se pobrinuti za to'. Tada sam uz pomoć supruge napravio nedesetak koje smo odmah podijelili", rekao je Baždarević, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Od čega sam pravio maske? Rezao sam dijelove dresa Željezničara, mog bivšeg kluba u BiH. Obloženi su medicinskom zaštitnom gazom i dodao sam broj 10, srca i druge sitnice. Htio sam da napravim i jednu žuto-plavu od dresa Sochauxa, ali brzo sam shvatio da ustvari imam samo jedan u kolekciji."

Baždarević je također apelovao na ljude da se pridržavaju svih mjera kako bi u dogledno vrijeme mogli normalno živjeti kao prije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Izrezao dres?! Svašta.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi