Baždarević remizirao

Le Championat, 17. kolo

Baždarević remizirao

Mehmed Baždarević i Grenoble remizirali su protiv Auxerrea u 17. kolu francuskog Le Championata. Rezultat je glasio 0:0, a oba tima propustila su nekoliko izrazitih prilika da dođu do pobjede. Grenoble će u srijedu odigrati zaostali meč protiv Nice u gostima, a riječ je o susretu koji je zbog poplave i obilnih kiša da puta prolongiran.

Lorient je sa 1:0 nadigrao Nancy, ekipu koja je u Kupu UEFA na svom terenu poražena od moskovskog CSKA sa 3:4 i koja se još nije oporavila od Brazuilca Wagnera Lowa (tri gola postigao na pomenutom meču).

Konačno, Monaco i Sochauy su remizirali odigravši 1:1. Pitau je u 9. minutu doveo goste u vodstvo, da bi u 20. izjednačio Alonso.
Ranije su igrali: Marseille - Nice 2:1, St. Etienne - Le Havre 2:0, Caen - Rennes 1:1, Lille - Toulose 1:1.
Poredak
Lyon 34 boda, Marseille 31, Rennes 30... Grenoble 20... Le Havre 12, Sochaux 11, Valenciennes 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.