Selektor naše selekcije uoči Andore

Baždarević: Respektujemo Andoru, ali kvalitetniji smo

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH sutra na Bilinom polju dočekuje selekciju Andore u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Na današnjoj oficijalnoj press konferenciji novinarima su se obratili selektor Mehmed Baždarević i golman Asmir Begović.

Iako razočarani rezultatom i porazom protiv Belgije, u našem taboru ne žele se vračati na tu utakmicu, nego sutra žele upisati tri boda i ostati u utrci za baraž.

"Nismo sretni poslije Belgije, rekao sam da su već bili bolji, ali nas sad očekuje utakmica protiv Andore. Respektujemo goste, kvalitet je na našoj strani, moramo biti biti disciplinovani i odigrati na najbolji način. Nismo ništa zakomplikovali porazom od Belgije, jer je i prije bila komplikovana situacija. Edin Džeko i Emir Spahić će vjerovatno biti spremni za sutrašnju utakmicu, njihova želja je neupitna i nadam se da će sutra nastupiti. Moguće da sutra bude i neki debitant, nisam još odlučio vidjet ćemo sutra. Svi imaju želju za dokazivanjem u reprezentaciji, nakon treninga odlučit ćemo o svemu", kazao je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.