Baždarević: SP će proći bez iznenađenja

Baždarević: SP će proći bez iznenađenja

Proslavljeni bh. fudbalski stručnjak Mehmed Baždarević smatra kako će ovo svjetsko prvenstvo proteći u znaku favorita, te da neće biti većih iznenađenja.

Baždarević među favorite ubraja Brazil, Argentinu, Španiju i Englesku, ali smatra kako je moguće da neko iz drugog plana ipak iskoči.

"Favoriti su uvijek isti. To su Argentina, Brazil, Engleska i Španija. Mislim da će se svjetski prvak naći među tim reprezentacijama. Moguće je da tu uskoči možda još Italija, koja nema jaku ekipu, ili eventualno Holandija. Ali, mislim da će ovo Svjetsko prvenstvo proteći bez velikih iznenađenja", rekao je Baždarević za SportSport.ba.

Baždarević je još uvijek trener Grenoblea, iako mu se na toj poziciji više ne ostaje.

"Jučer su nas trebali vratiti u 3. ligu, ali su nam produžili rok na još sedam dana. Mislim da nakon toga više neće biti nikakvih rokova, ali isto tako mislim da će nas ostaviti u 2. ligi. Jako je teška situacija, a meni se, iskren da budem, ne ostaje u 2. ligi. Ostaću u Grenobleu, ali protiv svoje volje. Imao sam jako dobru pounudu iz Grčke, od jednog tamošenjeg prvoligaša, ali se nismo uspjeli dogovoriti. Sad za sad ostajem u Grenobleu, ali, ponavljam, protiv svoje volje", zaključio ej u razgovoru za naš portal Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.