Baždarevićev Grenoble poražen
Brandao - strijelac za Marseille

Novajlija u ligi ostvario rvu pobjedu

Baždarevićev Grenoble poražen

M. Maksimović

Tri susreta drugog kola Le Championnata su odigrana u nedelju, a duel Boulogne i Grenoblea za nas je bio najzanimljiviji. Ekipa našeg stručnjaka Mehmeda Baždarevića je nažalost upisala i drugi poraz.

Ovaj je put bila bolja ekipa Boulogne-sur-Mer, novajlije u ovom društvu. Domaćini su u svojim redovima imali raspoloženog Gregoryja Thila koji je bio dvostruki strijelac. Prvi gol je zabio u 33. minuti, drugi pet minuta kasnije. Uspjeli su gosti preko Ljuboje smanjiti na 2:1, u 47.minuti, ali je do kraja rezultat ostao nepromjenjen, pa je klub Boulogne-sur-Mer ostvario istorijsku pobjedu u Le Championnatu.


Ambiciozni Marseille je za sada na 100 postotnom učinku. Dvije utakmice, dvije pobjede, druga je upisana na stadionu  u Montpellieru protiv Lillea minimalno 1:0. Gol za nova tri boda Marseillea zabio je Brandao u 11 minuti. Marseille za sada svoje domaće utakmice igra van stadiona Veledrome gdje su dva radnika poginula prilikom montiranja bine za koncert Madonne.

Jedna od tri utakmice odigrane u nedelju je odigrana izmeđ Nice i Rennesa.Nice je povela golom Ben Saade u 43. minuti a gosti su izjednačili iz jedanaesterca  drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena, gol je postigao Gyan.
Rezultati 2. kola:
Boulogne - Grenoble 2:1
Nica - Rennes 1:1
Marseille - Lille 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti