Beckenbauer: Favoriti su Španija i Brazil

Beckenbauer: Favoriti su Španija i Brazil

Legenda njemačkog fudbala Franz Beckebauer ne vidi Nijemce u prvom redu favorita za osvajanje Svjestkog prvenstva, ali ih svrstava u drugi red.

"Španija i Brazil za mene su najjače reprezentacije. Nakon njih dolaze Njemačka i Engleska. U Argentinu, Italiju i Francuske ne vjerujem", rekao je svjetski prvak 1974. (iz igračkih dana) i 1990. godine, kada je bio selektor.

Kad je u pitanju SP, Kaiser Franz organizatorima zamjera skupoća.

"Za sedam dana u Južnoj Africi potrebno je izdvojiti između pet i šest hiljada eura. Za prosječnog je Nijemca to jednostavno preskupo. Zato su organizatori i prodali iznenađujuće malo karata".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.