Beckenbauer hvali Hoffenheim i Ibiševića

Beckenbauer hvali Hoffenheim i Ibiševića

Adnan Beganović

Njemačka fudbalska legenda i predsjednik Bayerna, Franz Beckenbauer, izrazio je veliko poštivanje prema Hoffenheimu, navodeći da ih on smatra još uvijek jednim od glavnih kandidata za titulu.

U izjavi za njemačke medije Beckenbauer je naveo da je Hoffenheim sjajna momčad, te iako su ostali bez svog najboljeg igrača, Vedada Ibiševića, još uvijek igraju sjajno i glavni su pretendenti za titulu. Za vodeću berlinsku Herthu je kazao da oni nemaju snagu i kvalitetu i da on smatra da berlinski tim neće izdržati utrku za prvo mjesto do kraja prvenstva.

"Da se Ibišević nije povrijedio sada bi Hoffenheim imao četri boda više od ostalih", izjavio je Beckenbauer za njemačke medije.

Izjave njemačke legende dobijaju na zanimljivosti kada se zna da su samo prije nekoliko mjeseci Hoffenheim iz redova Bavaraca nazivali "seoskom momčadi" ali čini se da su dobre igre Ragnickovih momaka natjerale i velikog Beckenbauera da promjeni mišljenje.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.