Beckenbauer u posjeti zatvoreniku Hoenessu

Druženje iza rešetaka

Beckenbauer u posjeti zatvoreniku Hoenessu

Jedan od čelnika Bayerna iz Munchena, Uli Hoeness nedavno je osuđen na tri i pol godine zatvora zbog utaje poreza. 

Nakon tri mjeseca, legenda njemačkog fudbala će biti premještena u ustanovu u kojoj će mu biti ograničeno kretanje, ali u kojoj će moći primati posjetitelje.Jedan od prvih koji je najavio posjetu je Franz Beckenbauer.

„Postoje samo dva termina od dva sata sedmično kada je moguće primati posete. To će naravno biti rezervisano za porodicu, ali i ja sam se već prijavio i nadam se da ću uskoro ukrasti poneku minutu. Sve će biti lakše kada ga premjeste u drugu ustanovu, ali i to će biti teško za njega, jer je Uli slobodarskog duha,“ izjavio je Beckenbauer.

Tužilaštvo je pronašlo Hoenessov tajni račun na kojemu je bilo oko 3,5 miliona eura, a Hoeness je, u nadi da će biti blaže kažnjen, priznao da je pronevjerio dodatnih 15 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.