Beckham najviše zarađuje
Beckhamu novac nije problem...

Deset najplaćenijih fudbalera

Beckham najviše zarađuje

Edmir Škorić

Franace Football je sastavio popis igrača koji trenutno najviše zarađuju u svojim klubovima, a na vrhu deset najplaćenijih je David Beckham koji je na posudbi u Milanu. U stopu ga prati Lionel Messi, a tu su Ronaldinho i Manchesterov Ronaldo.

Zvijezda zimskog prelaznog roka, igrač koji je iz LA Galaxyja stigao u italijanski AC Milan, David Beckham najviše zarađuje igrajući fudbal. Naime, popularni "Becks" je vodeći na listi najbogatijih sa 32,4 miliona eura.

Drugoplasirani je veznjak Argentine i Barcelone, Lionel Messi koji zarađuje 28,6 miliona eura. Još jedan igrač Milana našao se u vrhu najbogatijih, Brazilac Ronaldinho sa primanjem od 19,6 miliona eura. Cristiano Ronaldo je na četvrtom mjestu sa 18,3 miliona eura.

U "top 10" nalazi se i treći Milanista, riječ je dakako o Brazilcu Kaki koji je na 6. mjestu sa 15,1 miliona eura, a tu su još i Thierry Henry (17), Wayne Rooney (13,5), Frank Lampard (13), John Terry (17,7).

U kategoriji trenera, dva bivša trenera Chelsea vode na toj listi. Interov šef Jose Mourinho zarađuje približno 11 miliona eura, a nešto više od "Special Onea" ima Felipe Scolari, koji je ugovorom sa "plavima" dobio 12,5 miliona eura.

Top 10 lista
1. David Beckham (Milano): 32,4 miliona
2. Lionel Messi (Barcelona): 28,6 miliona
3. Ronaldinho (Milan): 19,6 miliona
4. Cristiano Ronaldo (Manchester United): 18,3 miliona
5. Thierry Henry (Barcelona): 17 miliona
6. Kaka (Milan): 15,1 miliona
7. Zlatan Ibrahimović (Inter): 14 miliona
8. Wayne Rooney (Manchester United): 13,5 miliona
9. Frank Lampard (Chelsea): 13 miliona
10. John Terry (Chelsea): 11,7 miliona

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti