Beckham nastavlja igrati i nakon SP-a

Beckham nastavlja igrati i nakon SP-a

Edmir Škorić

Engleski reprezentativac David Beckham ne planira nakon Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici prekinuti svoju poprilično bogatu reprezentativnu karijeru.

Kroz medije je nekoliko puta prošla informacija kako se David Beckham oprašta od reprezentacije nakon što završi SP u Južnoj Africi. Ipak, vezni igrač LA Galaxyja koji se nalazi na posudbi u Milanu, demantovao je takve glasine te kazao da o tome nema govora.

"Uvijek sam govorio da bih volio nastaviti igrati nakon Svjetskog prvenstva i to se neće promijeniti. Ne znam odakle dolaze takve glasine, ali definitivno nisam rekao da ću okončati reprezentativnu karijeru nakon SP-a", kazao je Beckham.

Becks je skoro pa sigurno u momčadi Fabio Capella koja će igrati na nadolazećem mundijalu. Od dolaska po drugi put na San Siro odigrao je sve tri utakmice i sva tri puta Rossoneri su slavili (Juventus, Genoa i Siena).

Nakon prve posudbe Beckham je odigrao osamnaest mečeva i postigao dva gola, a nedavno je dopredsjednik Milana Adriano Galliani izjavio kako Englez ima uvijek otvorena vrata u klubu.

"Morat ćemo pričekati i vidjeti. No, ja želim da igram vrhunski nogomet. Imam godinu i pol dana važećeg ugovora sa Los Angelesom i očito se vraćam nakon toga, tako da neće biti problema."

Nekadašnji veznjak Manchester Uniteda i Real Madrida nije imao baš najbolje odnose sa navijačima Galaxyja kada se prvi put vratio iz Milana, ali ipak su ti odnosi izglađeni nakon što je LA Galaxy došao do finala tamošnjeg američkog Kupa.

"Bili smo uspješni prošle godine, ali želimo pobijeđivati i to je ono što ćemo pokušati i ove godine", kazao je Beckham, koji se sa LA Galaxyjem ove sezone bori i za treći naslov MLS-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti