Trener Čelika o derbiju na Bilinom polju

Beganović: Dedić je mogao riješiti utakmicu

Dino Kurbegović

Čelik i Sarajevo danas su u Zenici odigrali odličnu utakmicu, koja je ponudila dosta toga na terenu, ali i na tribinama Bilinog polja. Konačni rezultat 1:1, na kraju je realan odnos snaga, gledajući čitavu utakmicu, što su na press konferenciji potvrdili i treneri oba kluba. Sarajevo na kraju i nakon 13 sezona nije uspjelo odnijeti sva tri boda iz Zenice.

Domaći stručnjak Elvedin Beganović bio je zadovoljan rezultatom, iako ostaje žal što možda nisu osvojili sva tri boda.

"Složio bi se s kolegom, da smo mi dominirali prvo poluvrijeme i rezultat toga je naše vodstvo. Imali smo priliku da povedemo 2:0, Dedić je slabo šutirao i možda je mogao riješiti utakmicu. Poslije je Sarajevo preuzelo incijativu i postiglo pogodak, nakon toga se dešava prekid koji niko nije želio. Poslije je Sarajevo opet dominiralo, napravili su par izmjena i pokušali doći do pobjede. Mogli smo izgubiti utakmicu, prečka nas je spasila, ipak na kraju mogu da kažem da je ovaj rezultat najrealniji odnos snaga na terenu", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.