Šef struke Čelika za SportSport.ba

Beganović: Dobre igre s priprema prenijeti na prvenstvo

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika vratili su se prije dva dana iz Crikvenice, gdje su boravili 10 dana i pri tome odigrali četiri pripremne utakmice.

 Do početka prvenstva Zeničani će raditi na terenima u Zenici, a na prvom treningu nakon povratka iz Hrvatske, zamolili smo šefa struke Elvedina Beganovića da rezimira boravak u Crikvenici, situaciju oko igračkog kadra, te povrede pojedinih igrača.

"Imali smo dobre uslove, zahvaljujem se ovom prilikom domaćinu na gostoljubivosti. Mi smo odigrali četiri utakmice, ostvarili smo tri pobjede i jedan remi, te mogu biti zadovoljan. Ono što je najbitnije da nismo gubili, te se nadam da ćemo to prenijeti i u nastavku prvenstva. Kada je u pitanju igrački kadar i zdravstveni bilten, imali smo problema s Marinom Popovićem, ali on evo trenira i vjerujem da će on igrati u generalci. Nas može da brine povreda Emira Jusića, prve procjene ljekara su bile da je napukla kost, ali danas sam dobio ohrabrujuću informaciju, da će i on biti uskoro u pogonu, te da povreda nije teže prirode", ističe Beganović.

Finansijska nemoć u klubu odrazila se i na igrački kadar.

"Mi smo u teškoj situaciji, nemamo uprave i predsjednika, imamo finansijsku nemoć. Nismo doveli nikoga osim Aldina Džidića, koji je domaći igrač, neće biti nekih velikih imena, ali do početka prvenstva moramo dovesti dva-tri igrača kako bi kompletirali roster, te sa 23-24 igrača ući u nastavak prvenstva", nada se trener Čelika.

Za kraj se dotakao i slučaja "Bureković"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zadnja informacija, koja mene veseli da će najvjerovatnije ostati u Čeliku. Sutra će se priključiti treninzima, te će biti na dispoziciji stručnom štabu, što svakako može da raduje, budući da na toj poziciji nemamo prevelikog izbora", kazao je za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi