Beganović: Jedva smo probili bunker Mladosti

Zeničani bolji u derbiju začelja

Beganović: Jedva smo probili bunker Mladosti

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u derbiju začelja sa minimalnih 1:0 pobijedili ekipu Mladosti iz Velike Obarske.

Prvo poluvrijeme je ponudilo uspavanku u Zenici, međutim u drugom povremenu domaćini su krenuli silovito, te su nakon nekoliko sjajnih prilika eurogolom Anela Dedića došli do tri zlata vrijedna boda. Nakon utakmice svoje viđenje su dali i treneri Mladosti i Čelika.

Gostujući trener čestitao je domaćinu na zasluženoj pobjedi.

"Bila je danas fer i korektna utakmica, iako se ekipe bore za opstanak nije bilo grubih i nesportskih poteza. Mi nismo ništa napravili u napadu, a Čelik je čekao svoju šansu i dočekao u drugom dijelu igre. Čeliku čestitam na zasluženoj pobjedi danas su bili bolji tačno za jedan gol i ja im moram pružiti ruku za to", kazao je Slavoljub Bubanja trener gostiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Elvedin Beganović bio je sretan nakon prve domaće pobjede u drugom dijelu sezone.

"Sigurno da se lakše diše, čestitam Mladosti na fer i korektnoj igri, znali smo danas da će biti teško probiti njihov bunker, ali to smo uspjeli u drugom dijelu igre. Čestitam svojim igračima danas su svi dali svoj maksimum i zasluženo smo pobijedili jer smo dominirali od prve do posljednje minute. Ova pobjeda će nam sigurno dosta značiti u nastavku prvenstva, te se nadam nastavku dobrih igara u narednim utakmicama", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.