Beganović nadmudrio Rahimića: Gorka dobrodošlica za FK Velež u Premijer ligu

Gosti nose tri boda iz Mostara

Beganović nadmudrio Rahimića: Gorka dobrodošlica za FK Velež u Premijer ligu

S. Mlaćo

Počela je nova sezona Premijer lige. FK Velež se vratio u elitu i danas pred svojim navijačima ugostio FK Mladost, no neće Rođeni po lijepom pamtiti otvaranje sezone.

Rođeni nisu bili na nivou, pa je Mladost slavila sa 3:1 i gosti pjevajući putuju kući. Elvedin Beganović u potpunosti je nadmudrio svog kolegu Ibru Rahimića. Velež je imao više od igre, no čini se da je Beganović to i htio, s obzirom da je njegov tim planski iz kontri i polukontri kažnjavao Rođene.

Pravi šok domaći nogometaši i navijači doživjeli su u 11. minuti kada je danas odlični Fanimo na asistenciju Hiroša pogodio za vodstvo gostiju.

Nakon toga, dva puta je za domaće zaprijetio Vehabović, ali istakao se golman Semir Bukvić. Nakon pola sata Behram je zaprijetio, no ni to nije donijelo promjenu rezultata.

Do kraja prvog poluvremena bez većih uzbuđenja i Mladost je otišla na pauzu sa prednošću 1:0. Rođeni bolje otvaraju drugo poluvrijeme i u 50. minuti Berisha nakon ubačaja Brandao lagano pogađa za erupcija oduševljenja domaćih navijača.

Par minuta kasnije ponovo se zatresla mreža, ovaj put Veleža. Novo pojačanje Mario Crnički je sjajno pogodio, te donio novo vodstvo svom timu.

U 69. minuti Marquez šutira, Semir Bukvić ponovo sjajno brani i spašava svoju mrežu.

Jasno je bilo da se Velež neće predati, no u 80. minuti priču je sjajno pogotkom završio Dragutinović i bilo je jasno da će tri boda u Doboj kod Kaknja.

Ostalo je 3:1 za goste koji će u narednom kolu ugostiti Željezničar, dok će Velež u gradskom derbiju na megdan Zrinjskom.

Premijer liga BiH, 1.kolo:

FK Velež - FK Mladost 1:3 (0:1)

FK Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Behram, De Oliveira, Brandao, Berisha, Ferreyra, Vehabović, Ćivić.

FK Mladost: Bukvić, Nikolić, Horić, Fanimo, Atajić, Hiroš, Hasić, Mujarić, Crnički, Bajić, Isaković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
GONI SE IBRO U TRI PICKE MATERINE I TI I TVOJA DVA POJACANJA,KAZU VELEZOV FERGUSON,SAD SAM OTISAO NA UTAKMICU,PA CU AKOBOGDA OPET IDUCE GODINE U FEDERALNU
30 10
chs1975mostar
eto hajte se sjatite pa na mene udarite sa svim komentarima!! izgubili!! opravdanje necu TRAZITI!! idemo dalje moj VELEŽU!!! znam da vam je vecini ovde Drago!!!@l meni nije i to nemam STA da krijem!! Ibro//fergusone SRETNO i igraci VELEŽOVI!!! kad sagledam!! nije mi Drago,,sto smo izgubili!!! al ova sad sedmica popravite sve greseke!!ko je gledao UTAKMICU vidio je sve,, LP svima dobronamjernima
6 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi