Beganović: Nemamo pola tima, ali ne smijemo se predati

Trener Čelika uoči Borca

Beganović: Nemamo pola tima, ali ne smijemo se predati

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u okviru 12. kola Premijer lige BiH dočekati Borac iz Banja Luke. Biće to duel starih rivala u kojima klub iz Banja Luke posljednjih godina ima mnogo više uspjeha kako kod kuće tako i na strani.

Zeničani nakon dva visoka poraza od Mladosti i Željezničara imaju imperativ pozitivnog rezultata protiv Borca, koji se rezultatski diže, a posljednji bod kod lidera prvenstva u Mostaru dovoljno govori o tome. Elvedin Beganović svjestan je snage sljedećeg protivnika, brojnim problemima u svojoj ekipi, ali vjeruje ipak da će njegovi igrači smoći snage da pruže dobru partiju i naprave dobar rezultat što bi sigurno bilo sve osim poraza.

"U velikim smo problemima, imam dosta problema s povredama, te i nekim drugim tako da bez pola tima faktički treniramo čitavu sedmicu. Protiv Borca sigurno neće nastupiti Salčinović, Mahmutović, Ćemalović i Kouadio, koji se još nije vratio, dok su upitni Kazazić i Kadrić. Ne znam kako da sastavim tim, imamo ionako skroman igrački kadar, a naravno da je ovo i posljedica ne obavljanja priprema, te kašnjenju za ostalim timovima, što sada uzima danak" ističe Beganović.

Na Bilino polje dolazi Borac, koji po tradiciji sjajno igra u Zenici

"Borac je kvalitetan, oni su u usponu forme, dok mi ne možemo nikako da uhvatimo ritam. Gosti dolaze na krilima osvojenog boda protiv najbolje ekipe u ligi. Izvukli su bod u Mostaru i na Bilino polje sigurno dolaze po pobjedu. Znamo da igraju u najjačem sastavu, ali mi imamo obavezu prema našim navijačima, imenu kluba i važnosti utakmice da pokušamo nadmudriti veoma kvalitetnog protivnika" kaže trener Zeničana.

Biće dosta promjena u ekipi za sutrašnji duel

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada ne znate ko će vam sutra doći na trening ni ko će se sljedeći povrijediti, onda možete zamisliti kako je pripremati ekipu za utakmicu. Još je dosta nedoumica oko ekipe, Hasanhodžić bi trebao početi protiv Borca, Jurković će ostati vjerovatno na poziciji lijevog beka, dok razmišljam o Durakoviću na desnoj strani. Kada je u pitanju vezni red, tu je manje više sve poznato, Šišić će igrati malo bliže golu, vjerovatno uz Duvnjaka i Adilovića, budući da je to sve što imamo u ovome trenutku. Bez obzira na sve nedaće i probleme nadam se da će igrači uz maksimum na terenu, te malo sreće u igri ostati neporaženi protiv kvalitetnog protivnika" kazao je za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Vjerovatni sastav Čelika: Marković, Duraković (Udovičić), Kazazić, Hasanhodžić, Jurković, Mehić, Kadrić, Šabanović, Šišić, T.Adilović i Duvnjak.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi