Beganović: Otvorenom igrom ostvariti pozitivan rezultat

Beganović pred Velež

Beganović: Otvorenom igrom ostvariti pozitivan rezultat

Nogometaši Čelika u posljednje tri utakmice ostvarili su pobjedu i dva remija, crno-crveni su i dalje u donjem dijelu tabele i moraju zaigrati mnogo bolje kako bi se približili sredini tabele.

Nakon remija protiv Borca na Bilinom polju, Zeničani će sutra na teško gostovanje u Vrapčiće kod ekipe Veleža. Tradicionalno nezgodan protivnik za ekipu iz Zenice su mostarski Rođeni, a podatak da je Čelik od 1995. godine u Mostaru ostvario samo dvije pobjede dovoljno govori o tradiciji kada su u pitanju utakmice u Vrapčićima.

Iako tradicionalno slabo igraju protiv Veleža u gostima, Zeničani su prošle godine ostvarili pobjedu rezultatom 0:2, a prvi susret u jesenjem dijelu prvenstva u Zenici je završio 1:1 i podjelom bodova. Sutra bi ovim rezultatom sigurno bili zadovoljni gosti iz Zenice, što potvrđuje i izjava trenera Elvedina Beganovića.

"Žao nam je što ni u drugoj utakmici na svome terenu u proljetnom dijelu prvenstva nismo ubilježili pobjedu, ali mi ćemo i na gostovanjima igrati za gol više i pokušati skupiti što više bodova. Pobjedom u Gradačcu pokazali smo da možemo veoma kvalitetno odigrati i na strani, a nadam se da će tako biti i sutra protiv Veleža. Domaćin je bez rezultatskom imperativa, ne mogu mnogo popraviti poziciju na tabeli, tako da očekujem jednu otvorenu utakmicu, mi se idemo nadigravati sa domaćinom , a uz malo sreće vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat, a to je naravno sve osim poraza", kazao je Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani u Mostar putuju bez kartoniranih Alena Dedića i Dženana Burekovića, dok se u ekipu vraća Semir Bajraktarević.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.