Čelik dočekuje Borac

Beganović: Pobjedom prekinuti negativnu tradiciju

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon remija protiv Rudara na Bilinom polju, te poraza u Lukavici od Slavije, vratili su se pobjedama i to zahvaljujući Kup takmičenju, gdje su u 1/16 finala savladali rezultatom 1:0 ekipu Viteza, te se plasirali među najboljih 16 ekipa u ovom takmičenju.

Zeničani će u subotu na Bilinom polju u okviru 10 kola Premijer lige dočekati Borac iz Banja Luke. Biće to duel starih rivala u kojima posljednjih 10-tak godina više uspjeha ima ekipa iz Banja Luke. Čelik u posljednjih 15 utakmica u Premijer ligi ne zna za pobjedu nad Borcem, posljednju pobjedu crno-crveni su ostvarili 10 oktobra 2006. godine, kada je na Bilinom polju bilo 3:0 za Zeničane.

Negativna tradicija i imperativ pobjede domaćina u subotnjoj utakmici nagovještavaju da bi trebali vidjeti jednu dobru i otvorenu utakmicu na Bilinom polju. Trener Čelika Elvedin Beganović svjestan je negativne tradicije, ali se nada da će konačno crnom nizu protiv Borca u subotu doći kraj.

"Srušili smo negativnu tradiciju protiv Viteza u srijedu u okviru Kupa, tako isto nadamo se da ćemo uraditi u subotu protiv Borca, koga nismo dugo dobili na Bilinom polju. Nadam se dobrom izdanju i igri, kao što je to bilo protiv Viteza, dobro je što igramo noćnu utakmicu i očekujem jedan otvoren duel sa dosta lijepih poteza. Igrači imaju dovoljno motiva, znamo isto da nam dolazi veoma kvalitetan Borac, koji će sigurno igrati na pobjedu, ali maksimalnim zalaganjem svih igrača nadam se da ćemo na kraju izaći kao pobjednici", nada se Beganović.

Protiv Borca pravo nastupa imaju svi igrači prvi puta ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi su zdravi i spremni za utakmicu, ne znamo još hoće li biti nekih izmjena, ali istrčat će oni najspremniji. Bez obzira ko nastupi, svi moraju dati i više od maksimuma da bi ostvarili pobjedu, te se vratili u gornji dio tabele. Nadam se da ćemo pobjedom prekinuti negativnu tradiciju, te se vratiti na pobjednički kolosijek, kada je u pitanju Premijer liga", nada se Beganović.

Vjerovatni sastav: Adilović, Čolić, Jusić, Kojić, Bureković, Pezer, Dedić, Bajraktarević, Salčinović(Popović), Selimović i Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.