Begić i Beus nemaju sprecijalne želje: Plasman je najvažniji

Ljubojević bi Švicarsku ili Kolumbiju i Alžir

Begić i Beus nemaju sprecijalne želje: Plasman je najvažniji

Na čelu bosanskohercegovačke delegacije u brazilskom Costa do Sauipeu nalazi se predsjednik NFS BiH Elvedin Begić, a osim njega u bh. posadi su i podpredsjednici Ivan Beus i Darko Ljubojević. 

Begić i Beus nisu imali pretjeranih želja kada je sutrašnji žrijeb u pitanju, dok je Ljubojević izjavio da bi volio Kolumbiju ili Švicarsku iz prvog šešira, odnosno Alžir iz trećeg.

„Ja sam presretan da smo se mi našli na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Zadovoljni smo i sretni, a činjenica je da se ovjde na svakom koraku spominje ime Bosna i Hercegovina i naše reprezentacije i da smo dio ovako velike i značajne manifestacije. Istina je, da je ovo najveća svjetska smotra fudbala te da su sve reprezentacije jako dobre i kvalitetne, te da sve što u tim analizama o mogućim grupama i selekcijama kaže struka ja ću se složiti,“ kazao je prvi čovjek našeg fudbala za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza.

„Postoje reprezentacije koje su na papiru malo jače, ali postoji bar pet-šest koje bismo voljeli izbjeći. Vidjet ćemo sutra šta će nam žrijeb donijeti, ali dobra varijanta bi bila Švajcarska, Kolumbija, Alžir, mada mislim da bez obzira na žrijeb na ovakvim takmičenjima sve je moguće. Ipak, najvažnije je kako ćemo mi doći ovdje, moramo biti ambiciozni, imamo dobru ekipu i, moramo vjerovati da možemo, uz malo sreće ostaviti dobar utisak, te ostavriti prolaz u drugi krug Svjetskog prvenstva,“ mišljenje je Darka Ljubojevića.

„Očekujem da se uz malo sreće plasiramo u drugi krug,“ kratko je izjavio Ivan Beus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.