Begić: Imovina Saveza danas iznosi više od 22 miliona KM

Predsjednik NS/FS BiH

Begić: Imovina Saveza danas iznosi više od 22 miliona KM

S. Mlaćo

Danas se u Sarajevu održava redovna sjednica generalne Skupštine NS/FS BiH, a prisutnim delegatima, njih tačno 58, obratio se i predsjednik Saveza Elvedin Begić.

"Danas je redovna, Izvještajna Skupština NS/FSBiH i malo više od četiri mjeseca otkako ste članovima Izvršnog odbora i meni lično dali povjerenje da kroz novi mandat vodimo ovaj Savez, što je i potvrda kvalitete i rezultat rada u prethodnom ciklusu".

"Koristim ovu priliku da vam se još jednom iskreno zahvalim na svekolikoj podršci, potvrđenoj vašim glasovima sa više do 90% glasova ZA, čime ste dali snažan pečat i dozvolu za nastavak uspješnog vođenja Saveza u narednom periodu. Iskreno, to ne bih mogao postići bez svojih saradnika iz Izvršnog odbora, koji su svoju nesebičnu pomoć i puni angažman dali u samo početku radi novog saziva, te je kao takvu nastavljaju punim tempom. Ovakav način obraćanja sam izabrao, jer smatram da je bitno držati vas stalno informisanim o tome šta radimo, kako radimo, te kako sprovodimo planove i kvalitetne incijative za budućnost našeg Saveza, koje planiramo implemenirati zajedno sa Vama. Danas na stolu imate izvještaje za 2016. godinu i planove za 2017. godinu. Ovi dokumenti nam daju kvalitetnu i čistu sliku uspješnog, ali prije svega transparentnog poslovanja NS/FSBiH, što ćemo iskreno se nadam i potvrditi na današnjoj sjednici", na početku obraćanja je kazao Begić.

"Izvršni odbor NS/FSBiH je u protekla četiri mjeseca održao osam sastanaka, što ilustrativno pokazuje našu čvrstu opredjeljenost i orijentaciju za podizanje ljestvice u daljem radu. Razgovarali smo i donosili jako bitne odluke, od reforme u administraciji Saveza do poboljšanja i napretkla u dijelu razvoja i bližoj budućnosti klupskih i reprezentativnih takmičenja, kao i uopšte nogometa/fudbala. Dijalog među članovima Izvršnog odbora i aktivan pristup u radu je od suštinske važnosti, stavljajući fokus na transparentnost i otvorenost prema vanjskom svijeu, jer imamo obavezu kao najjači i najorganizovaniji savez opravdati ulogu lidera u svim segmentima poslovanja", jasan je bio Begić.

"U prethodnim godinama smo kroz odluke, ali i finansijske pomoći obezbjedili krupan iskorak u takmičenju na raznim nivoima, Premijer liga, futsalu i ženski fudbal, sa iskrenom željom da slijedeći preporuke UEFA i FIFA-e, osiguramo veću ravnopravnost i napredak u ovim takmičenjima. Tačno je da se moglo uraditi više, i da se uvijek može i više i bolje, ali podatak da smo 2011. godine imali imovinu u vrijednosti 5 miliona KM i dug Saveza veći od 10 miliona, a danas 2017. godine, da imovina iznosi više od 22 miliona KM i da nemamo dugova, te sa ponosom možemo reći da smo osigurali likvidnost u svakom momentu. Osim toga, mnogo je uloženo u infrastrkturu klubova Premijer lige uz jako velika finansijska sredstva, sanacije terena poslije poplava, za terene za djecu sa posebnim potrebama uloženo je preko 6 miliona KM", između ostalog je u svom obraćanju istakao prvi čovjek krovne kuće našeg nogometa Elvedin Begić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti