Begić: Šta god se dogodi u Brazilu, moramo biti uz igrače

Predsjednik NFSBiH poručuje

Begić: Šta god se dogodi u Brazilu, moramo biti uz igrače

Edmir Škorić

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Elvedin Begić, zadovoljan je radom u proteklom periodu.

"Prvi dio priprema je završen. Ono o čemu je selektor pričao, to je jedan naporni rad, treninzi i njegovo zadovoljstvo tim radom. Igrači i Nogometni savez su se trudili da ovaj period obilježe nizom akcija koje su imale funkciju približavanja i našim nvijačima i građanima udovolji zahtjeve određenog dijela stanovništva koji su htjeli da podijele radost Brazila", kazao je Begić za nfsbih.ba.

"Bilo je tih akcija puno. I ovaj tragični događaj s poplvama koji nas je zadesio ostavio je traga, pa se mogla osjetiti jedna bol za ovim stanovništvom i na kraju krajeva suosjećanje s njihovim patnjama i stradanjima. Pokazali smo koliko toliko da smo uz njih. Zahvalan sam igračima na nekoliko odrađenih akcija. Ima jedna karakteristika naših igrača, sve te akcije oni ne žele da komplikuju, žele da ostanu među njima. Sigurno da sam im zahvalan na tom dijelu", ističe prvi čovjek našeg Saveza.

"Organizacioni dio formiran pri NFSBIH je naporno radio u proteklom vremenu. Jučer smo na sastanku Izvršnog odbora raspravljali o mnogim stvarima, donijeli mnogo tih odluka, a koje su bile u funkciji priprema za narednu takmičarsku sezonu. Puno je posla i možemo biti zadovoljni i ovim pripremama i administracijiom... Druga faza nastavlja se po planu u SAD-u. Sretno našim igračima i u Americi i u Brazilu. Ti momci zaslužuju podršku bez obzira što se desi u Brazilu. Puno puta su nas obradovali i zbog toga zaslužuju da budemo uz njih", na krajau je kazao Begić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.