Begović: Ćiro mi je obećao da će me zvati
Begović odmara u Njemačkoj

Golman Portsmoutha čeka poziv iz N/FS BiH

Begović: Ćiro mi je obećao da će me zvati

Asmir Begović, golman Portsmoutha, u avgustu će debitirati za bh. reprezentaciju! Naravno, ukoliko N/FS BiH do tada sredi neke "sitnice" oko promjene sportskog državljanstva, piše današnji San.

Begović je trenutno na odmoru u Njamčkoj, a što je najbitnije kod njega je naglašena Želja da obuče dres sa državnim grbom BiH.  

„Odmaram se u krugu porodice. Mislio sam doći na koji dan u Sarajevo, gdje također imam familije, ali male su šanse, jer mi uskoro počinju pripreme. Ne znam ni koji će nas trener voditi u narednoj sezoni, jer je promijenjen dosadašnji šef“, izjavio je Begović za San.

Čuvar mreže engleskog premierligaša objasnio je tok razgovora sa selektorom Miroslavom Ćirom Blaževićem.

“Bio je to korektan, kratak i konkretan razgovor. Drago mi je što me nazvao selektor. Razgovarali smo o mom statusu. Složili smo se da je najbolje da sačekamo. Ustvari, treba riješiti neke tehničke probleme. Selektor mi je najavio poziv. Rekao mi je da je nova utakmica bh. reprezentacije u avgustu i da će me pozvati“, rekao je Begović, dodavši:

„Kod mene nema dileme, ali se bh. Savez mora obratiti FIFA-i. Mislim da i ja trebam poslati neku izjavu kako ubuduće želim igrati za bh. reprezentaciju. Sve to mora proći proceduru, jer sam se u FIFA-i vodio kao kanadski reprezentativac.“

Begović je svjestan da se kanađani neće lako odreći njegovih usluga.

„Zvali su me na turnir zemalja Golfskog zaljeva, međutim odbio sam poziv. Moguće da su to shvatili kao moj oproštaj od kanadskog dresa. Nisam imao nikakvog pritiska sa te strane.

Pruža Vam se mogućnost da naredne godine u ovo doba sa bh. reprezentacijom budete sudionik SP u Južnoj Africi?

„Drago mi je zbog takve mogućnosti, pogotovo što ću biti sa velikim igračima, kao što su Džeko, Misimović, Spahić, Ibišević... I moj otac, kao i sva moja familija, priželjkuje da branim za BiH, za zemlju gdje sam rođen“ izjavio je Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.