Begović odbranio penal, Stoke izgubio
Asamoah Gyan

Manchester United se provukao

Begović odbranio penal, Stoke izgubio

M. Maksimović

U šest utakmica koje su odigranje danas, postignuto je 18 golova. Manchester United je se izvukao u posljednjim trenucima, dok je naš Asmir Begović branio od prve minute protiv Sunderlanda.

Igrači Sunderlanda su tražili način  da se iskupe za težak poraz u prošlom i u tome su uspjeli.Asmir Begović je kapitulirao već u devetoj minuti.Odbrana Stokea je dijelovala dosta smušeno, Nedum Onuoha je šutirao, Asmir Begović je kratko odbio loptu, a na pravom mjestu se našao Asamoah Gyan. U 29.minuti je na scenu stupio naš Asmir Begović koji je odbranio jedanesterac.Šutirao je Steed Malbranque, a Asmir je sjajno, jednom rukom zaustavio šut igrača Sunderlanda.
Gosti su reklamirali nedozvoljenu poziciju, ali su morali poći sa centra.U 83.minuti je Stoke ostao sa desetoricom nakon isključenja Ryana Shawcrossa, što su domaćini znali iskoristiti.Samo tri minute kasnije, Asamoah Gyan je ponovo strijelac za konačnih 2:0.

Manchester United se opet mučio i opet je na kraju u finišu iskopao pobjedu protiv Wolverhamptona 2:1.Na isteku prvog dijela Darren Fletcher pronalazi usamljenog Ji-Sung Parka za 1:0. U 65.minuti se zaledio Old Trafford. Nenad Milijaš je prošao po desnoj strani, ubacio je u kazneni prostor gdje se Sylvan Ebanks-Blake sjajno oslobodio i zabio za 1:1. Kada je izgledalo da će gosti uzeti bod u trećoj minuti sudijske nadoknade, Ji-Sung Park je prošao dva igrača Wolverhamptona i preciznim udaracem pogodio bliži ugao gola Hahnemanna.

West Ham je na St.Andrewsu imao tri boda u rukama, ali je na kraju Birmingham izvukao jedan.Gosti su preko Piquionnea u 48.minuti i Behramija deset minuta kasnije imali velik h 0:2, ali kako su protiv Arsenala ostali u finišu bez boda, tako su danas Čekičari ispustili preostala dva. Jerome je u 64.minuti prvo smanjio na 1:2, a onda je Ridgewell u 73.minuti postigao gol za konačnih 2:2.

Istim rezultatom je završio susret Blackpoola i Evertona.Gosti su uspjeli svaki put na vrijeme anulirati prednost Blakcpoola. Prvi put je to uradio Tim Cahill, tri minute nakon gola iz slobodnjaka Neila Eardleya.Blackpool ponovno vodi u 48. minuti nakon gola Davida Vaughana, ali samo dvije minute, jer su gosti i drugi put izjednačili preko Seamusa Colemana

Kako je Manchester United izvukao sva tri boda u 93.minuti, tako je Fulham spasio jedan u 95.minuti.Aston Villa je vodila golom Marca Albrightona iz 41. minute, ali je u 95.minuti nakon slobodnog udaraca Brede Hangeland glavom postavio konačnih 1:1.

Wigan je držao nulu protiv Blackburna sve do 58.minute a onda su domaći u deset minuta preko Mortena Gamsta Pedersena i Jasona Robertsa stigli do velike prednosti 2:0. Konačnih 2:1 postavio je Charlesa N'Zogbije iz lijepo izvedenog slobodnog udarca u 74. minuti



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.