Begović: Osjećam se ponosnim

Dočekao svoj trenutak

Begović: Osjećam se ponosnim

Veliku pobjedu naših Zmajeva pamtit će i golman Portsmoutha Asmir Begović, kojem je selektor Miroslav Blažević ukazao priliku u posljednjim minutama utakmice.

U Talinu je naša reprezentacija rutinski odigrala protiv Estonije i slavila sa 0:2, pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila pod znak pitanja, a pamtit će ovu utakmicu dugo i naš novi reprezentativni golman Asmir Begović koji je zabilježio svoj prvi nastup. Naime, selektor Miroslav Blažević podigao ga je sa klupe u posljednjih nekoliko minuta, te zamijenio ga sa večeras odličnim Kenanom Hasagićem.

"Ovo je za nas izuzetno  važna pobjeda. Neopisivo mi je drago što sam bio dio ove pobjede. Iako smo strahovali zbog navijačih nereda, naši navijači su napravili sjajnu atmosferu i nosili nas tokom čitavog meča", kazao je za SportSport.ba Begović, te istakako kako je presretan dobijenim minutama,

"Srce mi je zatreptalo kada me selketor Ćiro pozvao da se spremim i uđem. Iako nisam dugo vremena proveo na terenu, osjećam se ponosnim jer sam dočekao taj trenutak", dodao je Porstmouthov rezervni čuvar mreže koji, kako nam je otkrio, propušta Španiju zbog potpisivanja za veliki klub. O kome je riječ saznat ćemo uskoro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.