Begović prošao dalje, Birmingham ubjedljiv

FA Cup 4. kolo

Begović prošao dalje, Birmingham ubjedljiv

Midhat Šljivak
Teme:

Danas je odigrano još devet utakmica 4. kola engleskog FA Cupa, a jedino iznenađenje je ispadanje Hull Citya od četveroligaške ekipe Crawley Towna.

Stoke City na čijem je golu svih devedeset minuta branio Asmir Begović lagano je savladao na gostovanju ekipu Derby Countya rezultatom 2:0. Stoke je poveo nakon pet minuta igre golom Jeromea, da bi konačnih 2:0 postavio Robert Huth u 81. minuti utakmice.

Najubjedljiviju pobjedu ostvario je Birmingham na gostovanju kod Sheffield Uniteda rezultatom 4:0. Redmond je nakon 18. minuta donio prednost gostima, da bi Adam Rooney do poluvremena povećao na 2:0. Elliott je u 58. minuti povećao na 3:0, da bi dvadeset minuta kasnije Rooney svojim drugim golom postavio konačnih 4:0.

U duelima ekipa iz Premiershipa Bolton je sa 2:1 savladao Swansea, dok je WBA na domaćem terenu poržen od Norwicha rezultatom 2:1.

Pobjede su još upisali Leicester nad Swindonom od 2:0, te Stevenage nad Notts Countyjem sa minimalnih 1:0. Ponovljeni susreti igraće se u duelima Blackpool-Sheffield Wednesday i Millwall-Southampton.

Susret Brighton-Newcastle na programu je večeras, dok se susreti Sunderland-Middlesbrough i Arsenal-Aston Villa igraju sutra.

FA Cup, 4.kolo:


Blackpool-Sheffield Wednesday 1:1
Bolton-Swansea 2:1
Derby-Stoke 0:2
Hull-Crawley 0:1
Leicester-Swindon 2:0
Milwall-Southampton 1:1
Sheffield United-Birmingham 0:4
Stevenage-Notts County 1:0
WBA-Norwich 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.