Begović sačuvao mrežu u derbiju s Neftchijem
EPA

U sjajnoj formi

Begović sačuvao mrežu u derbiju s Neftchijem

Asmir Begović nastavlja da brani odlično za svoj Qarabag.

Deseto azerbejdžanskog prvenstva donijelo je derbi između Neftchija i Qarabaga koji je na kraju okončan rezultatom 0:0, a velike zasluge  za osvojen bod pripadaju upravo bh. golmanu. 

Tokom utakmice Begović je u nekoliko navrata spašavao Qarabag i time potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, a ovo je ujedno peti peti meč u kojem nije primio gol.

Uprkos svemu, Begović se ponovo nije našao na popisu selektora Roberta Prosinečkog iako je ovaj, podsjetimo, tvrdio da će ga zvati ukoliko bude branio.

Što se tiče Qarabaga, s ovim remijem i dalje je ubjedljivo vodeći u tamošnjoj Premier ligi. Na kontu ima 26 bodova, dok je Neftchi na drugom mjestu sa osam manje. 

Top Komentari

jassony
steta sto ne brani un2.turskoj ligi mozda bi i dobio poziv u reprezentaciju
4 1
Emir
Ukoliko i dobije poziv trebao bi ga odbiti barem dok je rugoba zuti tu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi