Reprezentativni golman BiH

Begović: Sigurno je da sam mogao bolje intervensati

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražen je od Kipra na Bilinom polju s 2:1 na samom otvaranju kvalifikacija.

Nakon odličnog otvaranja utakmice i vodećeg gola Vedada Ibiševića, u posljednjim trenucima prvog poluvremena nesporazum Begovića i Bičakčića kaznio je Christofi, dvostruki strijelac večeras.

"Bila je nezgodna lopta između mene i Bičakčića, a protivnički napadač je prvi 'uletio' i došao prvi do lopte. Sigurno je da sam mogao bolje intervensati, a poslije toga nastavili smo sa lošom igrom. Jednostavno nije bio naš dan i moramo da se popravimo", rekao je Asmir Begović nakon utakmice.

Kiks u odmah na startu kvalifikacija biće teško nadoknaditi. 

"Moguće je nadoknaditi ovaj gubitak, ima još devet utakmica. Moramo osvojiti bodova koliko god je moguće. Moramo ići u Vels i nešto napraviti tamo. Idemo dalje, nije ništa izgubljeno, ali moramo se svi popraviti", istakao je reprezentativni čuvar mreže bh. tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedostatak snage Begović je okarakterisao kao glavni razlog zbog kojeg smo doživjeli poraz kojem se malo ko nadao na otvaranju kvalifikacija.

"Jednostavno nam je nestalo malo snage. Oni su iskoristili naše loše strane, i sigurno je da je meč bio loš s naše strane"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.