Begović u Ipswichu

Do januara

Begović u Ipswichu

Reprezentativni golman BiH Asmir Begović dobio je od Ćire prve minute u bh. dresu u Talinu, ali ovog vrsnog golmana neće biti u sastavu za Španiju.

Begović će, naime, do januara naredne godine preseliti iz Portsmoutha u Ipswicch, a selektor Blažević odobrio mu je nakon pobjede u Estoniji da ode nazad u Englesku na potpisivanje ugovora.

"Razgovarao sam sa kolegama iz reprezentacije, trenerom golmana Enverom Lugušićem i Ćirom i svi su me savjetovali da odem tamo gjde ću stajati na golu, a ne sjediti na klupi. Bilo je nekih kontakata i sa klubovima iz Premier lige, ali zbog pravila ne bih mogao braniti, tako sam otišao u Championship i mislim da nisam pogriješio", rekao je za SportSport.ba Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.