Begović: Volio bih da je Shawcross Bosanac
Foto: EPA

"Zaslužuje da ide u Brazil"

Begović: Volio bih da je Shawcross Bosanac

Edmir Škorić

Golman bh. reprezentacije Asmir Begović nada se da će u Brazil na Svjetsko prvenstvo putovati i njegov suigrač Ryan Shawcross. 

Shawcross je mladi stoper Stokea i kapiten tog kluba, te potencijalni reprezentativac Engleske. Begović se nada da će njegov kapiten naći svoje mjesto u momčadi koju vodi Roy Hodgson iako na njegovoj poziciji već igraju Gary Cahill, Phil Jagielka, Chris Cmalling, Phil Jones i Joleon Lescott...

"Bio sam mu oslonac. Trenirao sam i igrao s njim svaki dan, uvjeren sam da je kvalitetan igrač i kvalitetna osoba. Mislim da nikada neće iznevjeriti Englesku. Važno je u ekipi imati lidera, a on je kapiten naše momčadi godinama. On je neko ko je potreban reprezentaciji i koga trebaju uvrstiti u sastav", kazao je Begović, dodavši:

"Nema sumnje da mu je problem to što igra u manjem timu. Volio bih da je Bosanac! Sjajan je igrač, i siguran sam da će dobiti priliku u reprezentaciji".

Shawcross je igrao u prijateljskoj utakmici protiv Švedske u novembru 2012. godine, ali to je bio jedini njegov nastup u nacionalnom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.