Begović: Za sada je sve dobro, ali...
Asmir Begović

Reprezentativni golman BiH u Portsmouthu

Begović: Za sada je sve dobro, ali...

Reprezentativni golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović posljednje dvije sedmice ponovo stoji na golu engleskog premijerligaša Portsmoutha.

Begović se neko vrijeme nalazio na pozajmnici u Ipshwichu, da bi ga Portsmouth povukao nazad nakon što se povrijedio prvi golman David James. Nakon povratka, ubilježio je nekoliko dobrih nastupa u dresu Pompeya, te je dobio pohvale iz kluba.

"Trenutno sam zadovoljan u Portsmouthu, mada moram reći da mi je isto tako dobro bilo i u Ipshwichu. Međutim, situacija je zahtijevala da se vratim i za sada mi je dobro ovdje", kaže Begović za SportSport.ba.

U Portsmouth je u međuvremenu stigao novi trener. Nekadašnji šef stručnog štaba Chelsea, Izraelac Avram Grant, sjeo je na kormilo ekipe.

"Granta znam već dosta dugo, nekih tri godine još od kako je obavljao funkciju sportskog direktora. Imamo dobru saradnju i riječ je zaista o vrhunskom treneru. Dobar je stručnjak i mislim da će uspjeti gurnuti ekipu prema naprijed. Za sada mi vjeruje i dobivam mjesto u prvoj ekipi, ali zaista ne znam šta će biti kada se od povrede oporavi David James. Ja sam u godinama kada moram igrati i ne želim više sjediti na klupi".

O tome da li će i naredne sezone biti u sastavu Portsmoutha, Begović kaže da je još prerano o tome govoriti.

"Moram vidjeti kako će se razvijati situacija kada se James vrati. Ukoliko on ostane u klubu i bude i dalje prvi izbor za golmana, mislim da nema svrhe ostajati ovdje. Ja želim igrati i sigurno je da ima klubova u kojima bih to i mogao. Međutim, u ovom je trenutku prerano o tome govoriti", dodao je Begović u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti