Bekić: Favoriti smo, ali treba biti oprezan
Bekić je prošle sezone igrao za Slobodu

Mladi bh. reprezentativac čeka svoj debi

Bekić: Favoriti smo, ali treba biti oprezan

Edmir Škorić

Mladi bh. reprezentativac Almir Bekić ovog je ljeta potpisao za Dinamo, te vjeruje kako će njegova nova momčad zabilježiti trijumf na otvaranju prvenstva. Modri, naime, u prvom kolu HNL-a igraju sa Hrvatskim Dragovoljcem.

Almir Bekić je, nakon sjajnih nastupa u redovima tuzlanske Slobode, privukao interes zagrebačkog Dinama, a nedavno je potpisao ugovor sa aktuelnim hrvatskim prvakom.

"Ne mogu opisati koliko mi je drago što sam postao član ovako velikog kluba kao što je Dinamo. Naravno, ne podcjenjujem svoje kvalitete, ali je dolazak u Maksimir, na neki način, ispunjenje sna. Na meni je sada da naporno radim, te da se izborim za mjesto u prvih 18, a onda i za startnu postavu. Sve u svemu, vjerujem da ću vremenom dokazati da vrijedim", kazao je Bekić u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"Do sad sam odradio tri treninga sa novim suigračima i oduševljen sam načinom na kojim rade ovdje u Dinamu. Mene su sjajno dočekali i tek sada vidim zašto mnogi igrači žele upravo u Dinamo."

Prvenstvo Hrvatske startalo je sinoć, kada je Zagreb sa 3:1 savladao Lokomotivu. Dinamo, pak, u odbranu titule kreće današnjom utakmicom sa Hrv. Dragovoljcem, a Bekić vjeruje u pobjedu svoje nove momčadi.

"I ptice na grani znaju da je Dinamo favorit u ovoj utakmici. Ali, tek je prvo kolo, ekipa nije uigrana, pa bi to novi prvoligaš mogao iskoristiti. Iskreno se nadam da neće, ali svakako treba biti oprezan, jer na ovakvim utakmica se, obično, gube prvenstva. Ali, Dinamo ima pobjednički mentalitet i siguran sam da sebi takvo nešto neće dozvoliti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.