Bekić: U Gradačac po prvu pobjedu

Optimizam Pod Bijelim brijegom

Bekić: U Gradačac po prvu pobjedu

Zrinjski nije sezonu otvorio prema planiranom. Tek jedan bod iz dvije utakmice ne raduje navijače ovog kluba, iako su izabranici Branka Karačića na Koševu dobrim dijelom utakmice izgledali dosta dobro.

Ipak upisan je poraz koji se negativno odrazio, pa je bod iz Mostara odnio iz Rudar iz Prijedora.

“I na Koševu, ali i Pod Bijelim brijegom protiv Rudara prvo poluvrijeme igrali smo kvalitetno, stvarali prilike, ali lopta nije htjela u gol. U nastavku smo podbacili i kako u prvom tako i u drugom kolu, tako da smo sve u svemu sezonu otvorili rezultatima koje ne smatramo pozitivnim,” kaže napadač Zrinjskog Amer Bekić.

Bekić je u prvom kolu bio starter, a u drugom je ušao na pauzi između dva poluvremena umjesto Nebojše Popovića. Od nedavno je konkurenciju u napadu pojačao i povratnik Igor Aničić.

“Svaki kvalitetan fudbaler je dobro došao. Za svaku poziciju konkurišu po dvojica provjerenih momaka. Zdrava konkurencija je uvijek dobra stvar. Po imenima sigurno imamo jedan od najboljioh timova lige.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Zrinjski će gostovati u Gradaču, a Bekić se nada prvom trijumfu u sezoni.

“Već smo na neki način pod rezultatskim imperativom, ali veći imperativ od nas imat će Zvijezda koja je u prva dva kola zabilježila isto toliko poraza. Na Banji Ilidži se uvijek može igrati, tako da sam siguran da ćemo se prikazati u dobrom svjetlu, te doći do prvog trijumfa u sezoni,” dodao je Bekić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.