Bekićima ističu ugovori, obje strane raspoložene za nastavak saradnje

Sloboda ih želi zadržati

Bekićima ističu ugovori, obje strane raspoložene za nastavak saradnje · Saznajemo

E. Škorić

Ameru i Almiru Bekiću završavaju ugovori sa FK Sloboda, ali obojica bi mogli ostati stanovnici Tuzle.

Neslužbeno saznajemo da su i Sloboda i Bekići zainteresirani za novu saradnju. Uskoro možemo očekivati da sjednu za pregovarački stol i da pokušaju pronaći dogovor o produženju saradnje.

Amer Bekić je stigao prošlog ljeta nazad u Slobodu iz Zrinjskog, a prethodno još igrao u Sarajevu te jedno vrijeme proveo u Kazahstanu igrajući za Tobol. U 12 premijerligaških mečeva postigao je sedam pogodaka za Tuzlake i jedan je od ključnih igrača ovog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jednako važan bio je i Almir Bekić, 30-godišnjak koji je također igrao i u Sarajevu, ali na početku karijere bio i u zagrebačkom Dinamu. On se također vratio u Tuzlu prošlog ljeta, a u 18 dosadašnjih utakmica u Premijer ligi upisao je 1550 minuta i upisao pet asistencija.

Sloboda ima nekoliko igrača koji ostaju bez ugovora, ali s Bekićima sasvim sigurno žele što prije dogovoriti saradnju i za narednu sezonu. Ono što joj ne ide na ruku je činjenica da su obojica imali sjajne sezone iza sebe i da, saznajemo, postoje ponude drugih klubova za njih.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi