Bekrić: Blizu sam odlaska!

Bh. internacionalac napušta Kazahstan?

Bekrić: Blizu sam odlaska!

Nekadašnji igrač Gradine (S), Željezničara, Incheona i sada kazahstanskog Tobola, Samir Bekrić zaista je nevjerovatan igrač.

Niti promjene klubova, niti sva sila novih trenera koji bi već po logičnosti stvari trebali preferirati svoje igrače, kao da ne dotiče našeg internacionalca čije se ime na Grbavici još uvijek svakog dana spominje.

Osam golova i sedam asistencija ima Samir Bekrić u dosadašnjem dijelu šampionata ali i Kupa Kazahstana. Kada nam se javio sa ovim informacijama nismo niti najmanje bili iznenađeni. Igrač je to koji je punio tribine premijerligaških stadiona dok je igrao u našoj zemlji. Prva poslijeratna domaća zvijezda Premijer lige? I više od toga.

Uglavnom, Tobol je na sedmom mjestu tamošnjeg prvenstva sa 23 boda, Astana je prva sa 36. Ništa neobično za Astanu, dodali bi. Kada se već toliko ulaže u svjetski vrijedne bicikliste, zašto nešto love ne bi otišlo i na nogomet. Ali, zato je Tobol u polufinalu Kupa, a trenutno se čeka i prva utakmica predkvalifikacija u Ligi šampiona gdje će Bekrićeva ekipa igrati protiv Slovana iz Bratislave. Kada se tome pridodaju i partije kakve Bekrić pruža u Tobolu, dobrih informacija je zaista mnogo.

Ali pustimo neka i ovaj nekadašnji igrač Željezničara kaže nešto za SportSport.ba.

"U zadnja četiri kola dao sam četiri gola, četiri puta sam bio proglašavan igračem utakmice i sve to su prepoznali navijači koji su me  proglasili za najboljeg igrača. Iako sam ovdje veoma kratak period nevjerovatno je kako su me zavoljeli i kakvu podršku imam od svih. Izuzetno sam ponosan na to i zato im vraćam na najbolji mogući način. Ovaj zadnji gol u prošlom kolu kada smo pobijedili Kayisara sa 3:0, moj je osmi gol u 14 utakmica, tri sam dao u Kupu. Sada ćemo igrati polufinale ovog takmičenja i glavni favoriti smo za naslov. U prvenstvu sam drugi strijelac", kaže Bekrić iza kojeg je osam golova ali i sedam asistencija te dodaje:

"Standardan sam i to mi je najvažnije. Igram istu poziciju kao u Željezničaru, znači odmah  iza špica. Kad smo kod mog bivšeg kluba, želio bih poželiti svom Željezničaru puno sreće u evropskim utakmicama", nije zaboravio reći ovaj veliki ljubimac "Manijaka".

"Ovdje uživam u svakom pogledu, nevjerovatno je kako me obožavaju. Klub mi je ponudio novi 3-godišnji ugovor sa vrhunskim uslovima. Trenutno se pripremamo za Ligu šampiona a kako stvari stoje velika je mogučnost da ne igram, blizu sam odlaska, baš kao što je bio slučaj kad me Željezničar prodao u Incheon prije Hapoela", zagonetan je bio Samir Bekrić na kraju našeg razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.