Bekrić: Jesenju titulu uzeli smo sa pola snage

Željezničar jesenji prvak BiH

Bekrić: Jesenju titulu uzeli smo sa pola snage

Željezničar je u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone u BH Telecom Premijer fudbalskoj ligi Bosne i Hercegovine preskočio Sarajevo, te osvojio jesenju titulu.

Sarajevski plavi su u posljednjim trenucima utakmice protiv Širokog golom Samira Bekrića sa bijele tačke osvojili sva tri boda, te preskočili Sarajevo na prvom mjestu na tabeli.

"Iskreno, sve nam se poklopilo u ovom posljednjem kolu Premijer lige. Gledali smo sami sebe i mislim da smo sasvim zasluženo osvojili jesenju titulu. Međutim, moram reći da nam to i nije bio neki prioritet, jer je ipak najvažnije da na kraju sezone slavimo", kaže Bekrić u razgovoru za SportSport.ba.

Željezničar će tako prezimiti na prvom mjestu na tabeli, a Bekrić očekuje da i u drugom dijelu sezone njegova ekipa nastavi sa dobrim, pa čak i boljim igrama.

"Naš je cilj da do kraja sezone ostanemo na prvom mjestu i da uzmemo naslov prvaka države. Evo, uzeli smo jesenju titulu iako nismo bili na svom nivou. Rekao bih da smo ovu polusezonu odigrali sa 50 odsto svojih mogućnosti i uvjeren sam da ćemo biti mnogo bolji na proljeće", dodao je Bekrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.