Bekrić: Moramo nastaviti niz

Plavi trijumfirali u Gradačcu, sada idu u Gabelu

Bekrić: Moramo nastaviti niz

Edmir Škorić

Nakon tri kola Željezničar je osvojio sedam bodova. Posebno su Plavi impresionirali u Gradačcu u subotu, kada su s visokih 4:1 porazili nemoćnu ekipu Zvijezde.

Željo, inače, tradicionalno loše otvara sezonu, no ove godine krenuli su izabranici Amara Osima daleko bolje. Osvojili su bod na njima najtežem gostovanju - u Travniku, savladali Borac na Grbavici, potom Zvijezdu u Gradačcu. 

 

Čini se kako iz kola u kolo Željezničar igra sve bolje i bolje. 

 

"U Travniku, kada pogledate naše ranije utakmice, uvijek gubimo, a ovaj put bili smo blizu pobjede. Borac je kvalitetan protivnik, znali smo da će biti teško protiv njih, čak i kad igramo na Grbavici, pa je najvažnije da smo osvojili tri boda", kazao je Samir Bekrić za SportSport.ba, osvrnuvši se na igru u Gradačcu:

 

"Zvijezda je dobra ekipa, ali mi smo daleko kvalitetniji u ovom trenutku i to smo pokazali. U Gradačcu možete igrati bez pritiska, domaćin je korektan, pa tako i lakše do izražaja dolazi naša igra. Očekivali smo tri boda, ali ne na ovako lagan način".

 

Bekrić je odigrao dobru utakmicu u Gradačcu, no nije se upisao u stirjelce, iako je imao priliku postići u finišu utakmice, ali mu je golman Zvijezde Raif Smajić odbranio.

 

"Šteta što nisam zabio, ali srećom utakmica je već bila riješena u našu korist. Ne znam kako bih se osjećao da nisam postigao  gol, a da nam je trebao za pobjedu ili, naprimjer, jedan bod. Ne osvrćem se na taj trenutak, upisali smo pobjedu i idemo dalje".

 

U četvrtom kolu BH Telecom Premijer lige Željezničar će gostovati u Gabeli GOŠK-u.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Bilo bi lijepo nastaviti niz bez poraza. Naše ambicije su sasvim jasne, želimo novu pobjedu. Uz podršku vjernih Manijaka, siguran sam da ćemo doći do trijumfa. Pred nama je još puno utakmica, ali znamo da imamo ekipu koja može odbraniti dva trofeja iz prošle sezone. Samo moramo nastaviti u ovom ritmu...", dodao je Bekrić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.