Bekrić: Sudbina je u našim rukama

Željezničar na korak do dvostruke krune

Bekrić: Sudbina je u našim rukama

Adnan Beganović

"Nakon utakmice bio sam zadovoljan s bodom, no kada sam pogledao snimku shvatio sam da smo bili mnogo bliže pobjedi, tako da sam na kraju krajeva pomalo i nesreten što nismo trijumfovali", rekao je za SportSport.ba Samir Bekrić i dodao:

"Bilo je tužno igrati pred praznim tribinama. Nije bilo onog naboja koji krasi derbi i nadam se da se ovako nešto neće više nikada ponoviti. Bod nam mnogo znači i dva kola prije kraja prvenstva, sudbinu držimo u svojim rukama. No, ne smijemo se niti u jednom trenutku opustiti jer pred nama je najvažnija sedmica sezone."

Već u srijedu Željezničar će imati priliku da podigne prvi pehar. Izabranici Amara Osima u okviru finala Kupa Bosne i Hercegovine na Grbavici dočekuju Borac, a s obzirom da iz Banja Luke donijeli pozitivan rezultat (1:1), u ovom susretu apsolutni su favoriti.

"Imamo dobar rezultat, no ne bih ja rekao da smo apsolutni favoriti. Borac je dobra ekipa i trebat ćemo proliti mnogo znoja kako bismo došli do pobjede. Nadam se da će Grbavica biti ispunjena do posljednjeg mjesta, te da će nam navijači pomoći da dođemo do trijumfa. Tek nakon srijede počet ću razmišljati o Laktašima i o našoj utakmici sezone", istakao je "paker" momčadi s Grbavice.

U posljednje vrijeme sve više se špekuliše sa Bekrićevim odlaskom u inostranstvo, no veznjak Željezničara ne želi o tome mnogo pričati i kako sam kaže, o svemu će odlučiti menadžer plave momčadi, Amar Osim.

"Koliko sam ja upoznat, neki kontakti postoje. Međutim, u ovom trenutku doista ne želim misliti o tome. Još tri utakmice imamo do kraja sezone i samo sam skoncentrisan na iste. Normalno je da godi kada čujete da se neki evropski klubovi interesuju za vas, no šef je tu najmjerodavniji i kako on odluči tako će i biti. I ukoliko odem, nadam se da će i Željezničar imati od toga velike koristi", zaključio je Bekrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.